Kiss?

Varje gång jag ser någon med en äppel-Mer, tänker jag "det är säkert kiss."

Och så fnissar jag.

Det är barnsligt, jag vet. Men ändå. Ganska kul.

Raymond och Maria

Roligt, detta, när man hittar gamla skivor i hyllorna som man glömt bort. Och som är BRA!
Händer inte ofta.



En liten varning

Jag är ju säljare, vet ni. Idag - bara IDAG - hjälpte jag en man spara 32 760 kr genom att teckna ett avtal med elbolaget som anlitar det företag där jag jobbar. Till elbolaget som anlitar min arbetsgivare har jag hittills denna månad bokat upp kunder på minst tre år med en sammanlagd elförbrukning på 1 000 000 kWh/år. Vi kan för enkelhetens skull säga att det innebär 3 000 000 kr i intäkter för elbolaget. Den här månaden.
Företaget där jag jobbar får i runda slängar 50 000 kr/månad av elbolaget bara för att jag sitter och ringer.

Själv sitter jag här med huvudbry över min egen ekonomi. Intalar mig själv att nudlar inte är så jävla äckligt. Tänkte mest varna er för det, alla jobbsökande därute. Skaffa inte mitt jobb efter att jag sagt upp mig, sålt mina tillhörigheter och, citat: "gått 'In to the wild' på hela den här skitvärlden." Sök inte min plats när den blir ledig.

Det är inte värt det. Inte idag och inte imorgon. Det ÄR inte värt det.



Tyskjäveln och CP-Thomas

Jag och min vän Thomas var hos min andra vän Andreas Tysk ikväll. Vi såg "Vägen till lycka" med Will Smith. Den är baserad på en sann historia. Den om en luspank, ensamstående farsa och hans kamp, ni vet? Klart ni gör, alla har sett den. Utom jag. Inte förns idag.

Hur som!

Ni, som ju redan sett den, vet att det är en film som ger en magknip. På riktigt, liksom. Den ger någonting.
Den är GI-VAN-DE.

Jag var nära till tårarna många gånger under filmen. Scenen när dom sover på toaletten, bland annat. Jag var i trans, kan man säga. Eller nej! Nästan i trans!

Mina super-mongo-vänner Tysk och Thomas hade sina egna små kommentarsspår på filmen. Dom hade ju så klart redan sett filmen, och fann det betydligt mer givande att kommentera sonens hår, någons lustiga tonfall eller någon gest som dom fann skrattretande.

Jag vill ingenstans med den här texten. Eller? Jo, kanske? Ni fattar va?

Man blir liksom... arg. Helt enkelt. Eller hur?

Tre låtar som kan få mig att börja gråta




Ingemar Johansson - Alltid på väg
Jag växte upp med den här låten. Min pappa sjöng den ofta i kyrkan. Musiken är mycket vacker, och texten är längtande. Det är visserligen en psalm och är inte troende, men håll med om att musik kan vara mer mångbottnad än så? Den inledande textraden "Jag är alltid på väg mot en avlägsen destination" griper tag i magen på mig varje gång jag hör låten.
Dagar när ingenting stämmer och varenda beslut dittills verkar felaktigt och dumdristigt, slår jag på "Alltid på väg". Ibland knyter jag näven i fickan och tar tjuren vid hornen. Ibland vill jag falla handlöst till golvet och gråta.





Lars Winnerbäck - Timglas
En låt om att vara obehagligt mycket svagare än vad man ibland ger sken av att vara. Om att apatiskt se på när världen som man känner den raseras. Om att vilja släppa taget om allt. Trots att man kanske inte har någonting kvar att släppa taget om.



Håkan Hellström - Nu kan du få mig så lätt
Euforiskt och vackert porträtt av det naknaste i världen - uppgiven förälskelse. Vill förlora mig låten och sjunga med högt när jag hör refrängen. Gör aldrig det.

En kort tanke

Krävs det någon speciell prestation för att bli kallad mästerkock? Är det lika åtråvärt för en kock att bli kallad mästerkock som det är för en spelman att bli kallad riksspeleman? Eller är det bara blaj?

Ni fattar? Nån som vet?

Ett äckligt ord

Köttsemla.

Ganska äckligt. Visst?

En liten tanke, bara

Det senaste på facebook, att man kan "gilla" någonting. En status, en bild eller så. Man klickar bara på "gilla" och så syns det - Eddie Lövholm Eriksson gillar Max Wallboms foto.

Till exempel.

Men (och jag vet att jag kan verka fånig nu), varför kan man inte ogilla saker? Är inte det lite fjantigt?

Va?

En ny vana

Jag har en alldeles ny och alldeles underbar vana om morgnarna. Vanligtvis går jag upp ungefär halv åtta, tar på mig mina kläder och går till jobbet. Sen några dagar tillbaka, däremot, tvingar jag mig själv att gå upp en halvtimme tidigare. Lägenheten är alldeles tyst, och det knarrar i trägolvet när jag knallar ut i köket. Jag brygger mig en kopp kaffe - stark så in i helvetet - och slår mig ned vid köksbordet.

Där sitter jag en stund, likt Emil i Lönnebergas far, och tummar på bordskanten. Tar en mun kaffe och hummar lite eftertänksamt. Jag håller hälarna i golvet och trummar emot träet med tårna. Sen tar jag en sipp ifrån min kopp och hummar lite till.

Till slut suckar jag "jahopp!", slår händerna på låren och reser mig. Sen går jag till jobbet.


Riddarna

Det här är tametusan det roligaste jag nånsin sett. Jag kan se det här klippet om och om igen - tårarna sprutar lika mycket varenda gång. Jag får ont i magen och måste tänka på sorgliga saker som barnporr och våldtäkt för att sluta skratta.

Om man inte får panikont i magen av skrattsalvorna när man ser det här klippet är man fan dövblind.


En ordvits som inte riktigt tog

I fredags firade företaget där jag jobbar 20 år i branchen. Vi hade hyrt in oss på Gustavsviks badhus där vi åt middag och sen fick bada gratis. Efter två öl och en god middag var jag på väg emot omklädningsrummet för att byta om till badisar, när jag mötte VD-Håkan.

Jag: Du, Håkan!
VD-Håkan: Ja?
Jag: Det är nog bra att vi går och badar nu.
VD-Håkan: Ja, det blir väl roligt?
Jag: Ja. Och nyttigt!
VD-Håkan: Hur menar du?
Jag: Jo, alltså, varannan vatten ska ju vara bra, har jag hört! Hah!

Det blev tyst i en kortare evighet. Sen gick vi åt olika håll, jag och VD-Håkan


Lördag?

Ja, jo... alla hjärtans dag på... på lördag, ja. Om jag...? Nääee, inte direkt, sådär... näe...

Ingen som... har nåt... ? Nej...?

Ja, nej, jag tänkte mest om det var nån som... hade nåt... på gång, sådär...?

Nej?

Pragresan

Höll helt på att glömma! Jakob tog ju lite trevliga bilder i Prag när vi var där.
Häng med på en liten sumering!


"Här har vi en bra bild!" kunde Jakob utbrista, bara sådär, och börja fippla
med sin nya kamera. Ställa in fokus och ha sig.


Någon klocka, rätt så känd tydligen.


"UJJ! Sikken bild!" vrålade Jakob.


En öl. Säkert Jakobs. I bakgrunden Gulash. Gulasch? Gullash? Gullasch?


En rolig farbror på Karlsbron. Han vevade på en vev och så kom den musik.
Jag gav honom 4 Tjeckiska. Ungefär en och femtio Svenska.


Karlsbron. Också känd.


"Bild! BILD!" Jakob var lyrisk. Solen var så vacker. Och så.


Här har vi lilla jag, sista dagen. Bakfull som en liten råtta, var jag.


Jag och Jens på Karlsbron. I det lilla hörnet, där borta.


Samma bro. Jag och Jens.


Här tror jag att vi är på musik-klubben Blues Sklep. Vi läser Tjeckiska flygblad.


Vi gick till The Pub, där man får en egen liten tapp-jävel vid bordet. Roligt.


Jakob är nöjd med den här bilden. "Den fångar det karga med Tjeckien" säger
han.


På någon restaurang. Ser ut som att jag är i startgroparna till Saint Tropez-
dansen. Det är jag inte.


Ja. Jakob igen. Nåt med himmlen, tror jag.


Ja... äh!


Ett hänglås, bara sådär. Exotiskt. Någon som kan Tjeckiska och kan översätta?


Vi hittade Charlie Chaplin på en mur.


Jag och Jens begrundar muren.


"Stå sådär! Vänta! Stå kvar... lite till... snart... YES! Skivomslagsbild, broder!
Titta!" Sa han.

En dag bland alla andra

Det är inte dagarna då jag ställs till svars, då ytterligheterna slår över och livet når en brytpunkt som jag är livrädd för.

Det är inte dagarna som påminner mig om att livet inte är oändligt.

Dagarna som skrämmer mig, är dagarna då livet känns oändligt. Dagarna som inte är. Som aldrig blir ihågkomna. Med väder jag aldrig minns. Steg som tagits förut, och kommer att tas igen. Dagar som smyger mig förbi. Tjugofyra timmar i ett liv förbrukade, för att aldrig mera finnas.

Dagar med blicken fäst vid en annan horisont. Med andra mål. Dagar som står i vägen. Tjugofyra timmar måste gå, för att ta mig lite närmre horisonten. Efter dessa tjugofyra timmar till. Och tjugofyra timmar åter igen. Varje dag lite närmre horisonten. Varje dag en olidlig väntan med spänd blick. Horisonten är blott en liten, liten prick.

Men den finns där. Äntligen.


Ge mig ett skäl

Och så har vi söndagarna när klockan tickar som oundviklighet. 24 timmar, 20 timmar, 15 timmar kvar. Dagarna vi ställer oss frågan varför. Dagarna vi vädjar till gudarna om ett endaste skäl att fortsätta.


En liten affärsidé, bara

Skulle man inte kunna göra en college-serie, fast porr? Det skulle nå ut till en jävligt bred publik.

Typ "The Blow-C"?

Underrubrik "Callifornia here we cum"?

Ja? Jag behöver någon som kan gå in med kapital i det här.

My way

Idag skriver Alex Schulman om sina 10 favoritlåtar genom tiderna på 1000apor.se. En låt han tar upp är Frank Sinatras "My way"

Jag ska inte säga att jag lyssnar frekvent på låten. Men jag slår på låten någon gång om året, lite för att stämma av kan man säga. På sanning, kan jag nog inte säga att någon annan låt i världen påverkar mig mer. Jag föreställer mig själv på dödsbädden. Min sista timme är slagen. Jag vet, ni vet, alla vet - snart dör jag. Plötsligt hörs i skivspelaren, dom första skälvande orden: "And now the end is near..."

Kan jag då, utan att ljuga, sjunga med i varenda liten textrad? Kan jag med stolthet och en lyckans tår i ögonvrån bläddra igenom mitt mentala fotoalbum och minnas mitt liv?

Jag är av den fasta åsikten att den mentala bilden är nyttig att föreställa sig, då och då. Det ger en hel del perspektiv. Idag gjorde jag det. Summan av detta? Tre ansökningar till olika folkhögskolor, singer/songwriter-linjen. Det är att göra det "My way" om man heter Eddie Lövholm Eriksson


Min dag är gjord

I November skrev jag om Annamaria och gardinerna, ni vet? Allt handlade om "bro's before hoes" och så vidare. För länge sen glömt, vill jag påstå. Men kommentaren jag fick igår gjorde min dag.

Haha! Hihihi!
Oh, gud bevare mig väl...


Postat av: yeeaaaah

Nonsens, du är ju bara arg över att din "Elliot" blir påsatt av en annan, man vill ju alltid ha det man inte kan få - eller hur, J.D?

Nahnhanannaaaaaah!

2009-02-01 @ 17:47:08

RSS 2.0