Dricks

En liten tanke: Ska man säga "Det är jämnt så!" när man bara dricksar en krona, eller är det drygt? Jag menar, en jävla spänn. Inte mycket att hurra över. Visst?

Twitter

Tänkte att jag skulle testa det här med twitter. Det gäller ju att "hänga med", visst?

twitter.com/eddielovholm

En liten idé

Jag funderar på att dra igång ett litet projekt. Jag ska, eller nej, jag SKA inte... jag ska SATSA PÅ att leva som frukterian i en vecka. Måste läsa på lite först, bara. Rota fram lite fakta om vitaminer och skit.

Kan det vara nåt?


Frukost på jobbet

Jag sitter här vid skrivbordet på jobbet. Tar en smörgås med kaffe på frukostrasten. Jag har vänt stolen så att jag har ryggen emot skrivbordet och näsan emot fönstret. Jag jobbar precis bredvid ett stort fönster som vätter emot kyrktornet och drottninggatan, så man kan väl säga att jag har en helt okej utsikt (detta sagt utan ironi, jag menar, så fantastiskt och svindlande vackert är inte Örebro, men ändå ganska fint.)

Jag smakar på mitt kaffe. Studerar alla människor i rörelse här nedanför. En kvinna jäktar något oerhört, och verkar i det närmsta ostoppbar. En man lunkar långsamt med gamnacke. Någon susar förbi på cykel, men verkar inte ha speciellt bråttom. Hon verkar mest ha bestämt sig för att cykla jäkligt snabbt. Jag glädjer mig åt cyklisten, av någon anledning.

Jag vänder mig inåt någon sekund. Känner efter om jag har någon känsla över huvud taget. Det är ganska tomt därinne. Det är inte apati jag känner. Det är snarare ganska lugnt och skönt bland tankarna.

Jag spanar återigen ut igenom fönstret. Försöker fånga upp ett ansiktsuttryck hos någon av alla människor. Känner hur jag får en enorm önskan att förstå dom. Jag vill veta någonting som för mig närmre personen jag ser susa förbi. Varenda människa som far förbi nedanför fönstret är en egen liten hemlighet. En kod att knäcka.

Helt plötsligt slås jag av tanken på att alla människor har en historia. Ingen människa är kuliss i någon annans liv. Tanken är banal, men svindlande.

Min frukostrast tar slut. Jag går ut i köket, ställer min kaffekopp i diskmaskinen och fortsätter min arbetsdag. Alltmedans människor fortsätter att fara förbi, nedanför fönstret.

Just nu

Har haft en bra dag här, bland bråte och smutskläder. "Har söndag" med Johanna och Elena. Ni förstår vad jag menar? Man gör egentligen ingenting. Så lite som möjligt, om man säger. Man har söndag.

Dom första riktiga vårsolstrålarna skär in i våra ögon där vi sitter i fönstret med en liten kaffe i ena handen och en halvrökt cigarett i den andra.

Vi har lyssnat på lite Winnerbäck. Bossen fick nån kvart i spelaren. Nu - "Wind of change" med Scorpions.

Första vårdagen. Det känns som att det alltid är en söndag. Visst? Man gör ingenting och trivs med det. Just så! Man trivs!

Ja, nej... intetsägande text, det här. Inget... speciellt med den över huvud taget? Nej.

Skorpan?

Min vän Meny-Joel är en duktig fotograf. Han knäppte den här bilden för några veckor sen på mig och Johanna. Visst får man en viss Bröderna-Lejonhjärta-feeling av bilden?

Och lite Allan Edwall också, va?

En svunnen tid. Just så.


Kort tanke kring Pirate Bay-rättegången

Alltså... missförstå mig rätt nu, men påminner inte rättegången emot Pirate Bay lite om Nürnbergprocessen?

Man har liksom sopat undan spåren riktigt bra. Det uppstår en situation där alla skyller på varandra på ett så snyggt sätt, att samtliga verkar oskyldiga.

Eller är jag helt fel ute här?


Winnerbäcks nya låt

Se där, ja!

Lars Winnerbäck slog på stort och framförde ett nytt alster på Norge-turnén. Låter riktigt bra, detta!


Lycka är...

...en stock favoritsnus i kylskåpet.


Caj och hans demoner

Jag såg dokumentären "Caj och hans demoner" ikväll, om artisten Caj Karlsson. En mycket gripande skildring av Caj och hans artistkarriär, och ständiga kamp emot sin alkoholism. Naken och sann. Inte förfinad över huvud taget.

Jag gillar sånt. Raka rör. Det är varken påsminkat eller svartmålat. Det är som det är. Jag rekomenderar den starkt.

Sen vore det brott emot rimlighetens alla lagar, om vi mitt i allt glömmer vilken fantastisk låtskrivare Caj är.


Kicken

Här kommer jag med en liten tes:

Kicken från The Poodles är den största supertönten i Sverige. Visst är det så? Han är sjukt fjantig där han sitter som någon slags "Rock-professor" i skit-program på Tv4 och spottar ur sig klyschor.
Det är så anpassat och inövat, alltsammans.

Dessutom VET Kicken detta: Utan sin "Rockiga" profil är han ingenting. Han går med på VAD som helst, bara han "får vara rock."

Hänger ni med?


RSS 2.0